Algemene Informatie

HOD nipt onderuit tegen hoogvlieger Helmond (1-2)

17-10-2017

Afgelopen zondag stond voor HOD Heren 1 de uitwedstrijd tegen Helmond op het programma. HOD verkeerde in een goede vorm met twee overwinningen, maar moest zondag zijn meerdere erkennen tegen Helmond, wat vorig jaar nog overtuigend kampioen was geworden. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

Voor Helmond begon de wedstrijd voortvarend: Al binnen een paar minuten kwamen zij op voorsprong na een goed uitgespeelde omschakeling. Dit was een lichte dreun voor HOD dat nog niet echt haar eigen spel kon spelen. De ploeg uit Valkenswaard kon niet echt onder de druk uit komen en ook de passing was slordig. Maar ook Helmond speelde niet haar beste wedstrijd en zodoende leverde de eerste helft, op een paar strafcorners en cirkelpenetraties na, geen grote kansen meer op voor beide ploegen. De ruststand was dan ook 1-0.

In de tweede helft kwam HOD goed uit de startblokken. Na een een mooie lange bal van achterin stormde Daan Kuijpers op het doel af en hij rondde netjes af door de bal door de benen van de keeper te spelen: 1-1. Het vertrouwen op een resultaat kwam terug en het niveau qua hockey veranderde aanzienlijk ten opzichte van de eerste helft. Het spel ging op en neer maar HOD kon voorin geen echte potten meer breken. Ook Helmond schakelde een tandje bij wat hen een aantal grote kansen opleverde. Nadat de thuisploeg twee keer de paal had geraakt en een aantal corners misten, viel uiteindelijk toch de verdiende 2-1 voor Helmond. Met nog tien minuten te spelen zette HOD alles op alles om de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Helaas kon er niks gevaarlijks meer geforceerd worden en dus droop HOD zonder punten af. Eindstand: 2-1.

Nu weer volle bak trainen om volgende week zondag wel drie punten te pakken. Ook dan spelen we een uitwedstrijd: In Schijndel tegen de Hopbel. Tot dan!