HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

8-1 winst voor HOD op de dames van Civicum

Nieuws afbeelding 9-10-2017

Op de regenachtige zondag stond voor de dames van HOD de wedstrijd tegen Civicum op het programma. Na enkele nederlagen op rij was HOD tot op het bot gemotiveerd om de drie punten in huis te houden vandaag. Anders dan voorgaande wedstrijden begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd, wat dan ook resulteerde in een vroege voorsprong. Na nog geen vier(!) minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg door twee uitgespeelde goals van Jip Zweegers en Puck Tushuizen. HOD was duidelijk de betere partij en de druk van de Valkenswaardse dames wierp haar vruchten af. Na enkele mislukte corners van beide partijen zette uiteindelijk Puck Tushuizen de 3-0 op het scorebord zette na een solo op de achterlijn uit een mooie dieptepass van Jeske Visser.

De dames van HOD gaven veel energie waardoor het spel er met vlagen oogstrelend uitzag. Na een afgekeurde strafcorner van de tegenstander uit Cuijk was het aan de andere kant van het veld Lieke van Otten die het doelpuntenaantal op vier tegen nul bracht.

Een interceptie van Tedje Dingen resulteerde in de 5-0 via Jip Zweegers naar de goalzetter Puck Tushuizen. Nadat het rustsignaal al geklonken had, mocht Civicum nog een strafcorner nemen. Zij vonden een gaatje in de Valkenswaardse cornerverdediging waardoor via een tip-in een ruststand van 5-1 kon worden genoteerd.

Na de thee kwam HOD niet al te best uit de kleedkamer. Het was rommelig en er werd veel onnodig balverlies geleden. Dit resulteerde voor Civicum in de ene corner na de andere. Gelukkig stond keepster Nicole Wils haar vrouwtje door redding na redding te verrichten. ‘Terug naar de basis’ kregen de dames van HOD te horen van coach Arnoud Fiolet en dit gaf resultaat. Een aanval uit het boekje via Hanne Baken en Anne Fleur Span zorgde voor een niet te missen kans voor Jip Zweegers: 6-1.

Een kwartier voor tijd was het dan eindelijk zover: het competitiedebuut van onze tweede keepster Jenay Boot. Na een sprintje van de middellijn naar de Valkenswaardse cirkel onder luid gejoel van onze trouwe supporters (bijvoorbeeld dames 2) nam ze plaats in de goal.

De laatste fase van de wedstrijd kenmerkte zich door wederzijdse rommeligheid waarbij beide ploegen veel strafcorners kregen. Een sterke aanval werd uiteindelijk verzilverd door Karlijn Sies, die daarmee de 7-1 op het scorebord zette. Na het fluitsignaal mocht dames HODnog een strafcorner afmaken. Een mislukte variant bezorgde de bal bij Puck Tushuizen die met een hobbelballetje de 8-1 in de goal joeg.

De zogeheten puzzelstukjes zijn vandaag op hun plaats gevallen en we hebben een wedstrijd en uitslag neergezet waar we trots op zijn. Volgende week mogen we op bezoek bij de dames van Goirle, waar we hopen deze lijn voort te zetten.

Sportieve groet,

HOD Dames 1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws