Algemene Informatie

MEP wint thuis van HOD door de strafcorners, eindstand 4-1

Nieuws afbeelding 1-10-2017

MEP houdt drie punten in huis met behulp van strafcorners

Vandaag stond de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen MHC MEP Dames 1. Na de nederlaag van vorige week tegen HC Eindhoven was HOD gebrand om punten mee naar Valkenswaard te nemen. Helaas bleek het nog onverslagen MEP te sterk met 4 goals uit een strafcornerregen.

Het fluitsignaal werd ingezet en in het begin van de eerste helft waren kansen aan beide kanten van het veld. Het spel schommelde heen en weer, maar het was MEP die de eerste strafcorner kreeg in de eenentwintigste minuut van de eerste helft. MEP probeerde op goal de slaan maar onze eerste loop liep de bal er keurig uit. In de eenendertigste minuut haalde Lieke van Otten een bal van de doellijn af. Nog geen minuut later kreeg HOD weer een corner tegen. De derde strafcorner van de eerste helft sloeg de thuisploeg hard richting het doel en deze belandde in de rechterhoek. HOD stond met 1-0 achter na zo’n dertig minuten speeltijd.

Ruststand 1-0

Na een lekkere peptalk van coach Arnoud Fiolet kwamen de Valkenswaarde vrouwen weer met vertrouwen het veld op. Het was echter wederom MEP dat de eerste kans creëerde met nogmaals een corner. Ook deze werd geslagen vanaf kop cirkel, maar keepster Nicole Wils werkte de bal goed weg. De wedstrijd zette voort en er volgden nog 3 strafcorners achter elkaar voor MEP, geen van alle raakten doel.

HOD kwam goed weg en speelde onder de druk van MEP uit. De wedstrijd kantelde langzaam de andere kant in en HOD creëerde meer kansen. Eerste schotkans van de tweede helft ontstond na een verlegging en invalster Eline Schrijver mocht een kansje wagen, helaas rakelings langs de goal. MEP kwam met een aanval over links vanuit een stillegging van het spel door de scheids. De 2-0 werd gescoord uit de rebound.

Niet veel later kreeg MEP de maar liefst veertiende strafcorner van de wedstrijd, de 3-0 werd binnengeslagen in de linkerhoek. Met nog 5 minuten op de klok stond het 3-0 voor MEP. HOD stond na twee gele kaarten nog maar met 9 speelsters in het veld, toch werd een aansluitingstreffer gemaakt door een trefzekere tip van Tess Rijnders na de solo van Puck Tushuizen. De vijftiende en laatste strafcorner voor MEP deed HOD de das om en de zure 4-1 werd binnengeslagen.

Eindstand 4-1

Terugkijkend op de wedstrijd speelde HOD vanaf het eerste fluitsignaal met een goede energie. Ook uit deze wedstrijd halen we leerpunten voor het komend seizoen, niettemin zijn we trots op de prestatie die we vandaag geleverd hebben.

Hopelijk zien we jullie volgende week om 12.30 uur aan de lijn op de Valkenswaardse velden. Tot dan!