HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

HOD boekt in extremis eerste overwinning van het seizoen

Nieuws afbeelding 28-9-2017

Vandaag stond voor HOD Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Maastricht op het programma. HOD en Maastricht waren nog puntloos, dus beide teams waren er op gebrand de eerste punten te pakken. In een zeer spannende wedstrijd, was het de ploeg uit Valkenswaard die aan het langste eind trok: In de slotminuut werd het 4-3 voor de thuisploeg.

HOD begon slap aan de wedstrijd. Onoplettend achterin zorgde na 40 seconden meteen voor een 0-1 achterstand. HOD rechtte haar rug en via een strafcornervariant tipte Teun Jolles de 1-1 binnen. Het spel golfde op en neer, HOD creƫerde een hoop kansen maar het vizier stond nog niet op scherp. Na 35 minuten stond er dan ook een 1-1 ruststand op het scorebord.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. Maastricht nam het initiatief en HOD liep wat meer achteruit. Dit resulteerde opnieuw in een voorsprong voor de bezoekers: Via de strafcorner werd de bal keurig binnen getipt.

De verhoudingen op het veld bleven onveranderd maar HOD kwam opnieuw weer langszij: Na een goeie counter scoorde Maarten Wezenberg 'een typisch Wezenbergje': 2-2.

Toch was het wederom Maastricht dat de leiding nam, een goede aanval werd fraai met de backhand afgemaakt. Hierna werd de wedstrijd grimmiger en fysieker en konden de scheidsrechters het steeds lastiger bijbenen. Ondanks dat HOD tijdelijk met 9 man op het veld stond, werd door Yordy Hoeks de 3-3 binnengesleept. Maastricht bleef druk zetten met een man meer, maar dit kwam hun duur te staan: In de absolute dying seconds scoorde Gijs Olde Hampsink na een prima combinatie de 4-3. Meteen hierna werd er afgefloten en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Deze positieve spiraal willen we doortrekken naar volgende week. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen MEP op het programma. We hopen jullie dan weer te zien. Tot dan!