Algemene Informatie

HOD leert les in efficiëntie van scherp Eindhoven - HOD-HC Eindhoven 2 - 6

27-9-2017

Direct na het fluitsignaal was het de ploeg Eindhoven die uit de startblokken schoot. De bezoekende ploeg startte fel en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na 6 minuten spelen resulteerde dit in een 0-1 voorsprong voor HC Eindhoven. De Eindhovense spits brak door de verdediging en opende de score. HOD probeerde onder de hoge druk van Eindhoven uit te hockeyen maar door een snelle omschakeling van Eindhoven en efficiënte counter stond de Valkenswaards ploeg al na 20 minuten spelen met maar liefst 0-4 achter. Een gehaalde strafcorner voor HOD werd helaas niet benut.

Ruststand 0 - 4

De tweede helft ging van start en het was duidelijk dat de dames van HOD met hun hoofd bij de wedstrijd waren. HOD was scherper, feller en combineerde beter dan de eerste helft was gebeurd. Helaas was HC Eindhoven ook deze helft wederom de effectievere ploeg. Via een strafcorner werd de bal hard op de plank binnen geslagen, 0-5 op het scorebord.
HOD bleef hockeyen en er werden kansen gecreëerd voor een eerste treffer. Na assist van Puck Tushuizen wist Marleen de Wert de 5-1 achter de doelvrouw van Eindhoven te drukken. De tweede helft wist HOD beter onder de press van Eindhoven uit te hockeyen. De tweede aansluitingstreffer hing in de lucht maar bleef vooralsnog uit. Met nog 5 minuten op de klok wist Eindhoven de hockeyles compleet te maken en scoorde de 6-1. HOD bleef vastberaden om de tweede helft minimaal gelijk te spelen en loerde op een tweede goal. De tweede treffer aan HOD’s kant viel uiteinlijk door Puck Tushuizen.

Eindstand 2 - 6

Kortom, genoeg werkpunten voor HOD om mee te nemen in het seizoen. De puzzel begint langzaam vorm te krijgen en puzzelstukjes vallen op hun plaats. We zien jullie graag op de Boxtelse Super Sunday bij MEP waar zowel Dames 1 als Heren 1 hun wedstrijd zal spelen.