Algemene Informatie

Monotoon pomphockey levert de Hopbel 3 punten op

Nieuws afbeelding 21-9-2017

Vandaag hebben we gespeeld tegen de Hopbel. Een mooie zonnige zondag waarin HOD klaar was om drie punten mee naar huis te nemen. Na drie minuten kreeg HOD een mooie kans, maar de goalie van de Hopbel zat er goed bij. Niet lang daarna kreeg de Hopbel een corner en werd deze gescoord door een tip-in in het midden van de goal, 1-0 staat op de teller. Het spel ging daarna zo’n 20 minuten op en neer. In de twintigste minuut ontstaat er verwarring in de achterhoede bij HOD waar Hopbel van profiteert. 2-0.

Ruststand 2 - 0

In de tweede helft koos de Hopbel ervoor om de hoge druk af te wisselen met een halfcourt press. Hopbel creëerde hun kansen door vanaf eigen 23-meterlijn de bal de cirkel in te pompen: geen rendement. HOD pakt het spel op en creëert mooie kansen. Na een kwartier is het dan ook raak door Jip Zweegers. Met een mooie backhand zette ze de keeper op het verkeerde been, 2-1. HOD blijft kansen creëren, maar de aansluitingstreffer valt niet. Vijf minuten voor tijd scoort de Hopbel een tip-in vanaf 23 meterlijn. 3-1. Dit is dan ook de einduitslag.

Eindstand 3 - 1

Terugkijkend op de wedstrijd hebben we genoeg aandachtspunten voor komende week. Aanstaande zondag strijden wij weer op eigen veld om de drie punten tegen HC Eindhoven om 12.30 uur. Tot dan!