iedereen

HOD Heren 1 wint van Geldrop, ten onder in Rooi

Nieuws afbeelding 17-4-2011 Een bijzondere week voor HOD, waar na het debacle in Uden, twee wedstrijden op het programma stonden. Op vrijdag kwam Geldrop op bezoek voor een inhaalwedstrijd, op zondag reisde HOD af naar Oedenrode. Twee werelden van verschil, aangezien HOD tegen Geldrop op passie en strijd de drie punten over de streep trok (1-0), maar dit in Oedenrode niet op kon brengen om het de thuisploeg lastig te maken (6-2).

HOD-Geldrop
Voor de neutrale toeschouwer een leuke pot om naar te kijken met twee ploegen die veel strijd leverden. Na een moeilijke openingsfase trok HOD de wedstrijd naar zich toe en domineerde de thuisploeg het spel. Gesteund door het weer massaal opgekomen publiek speelde HOD met veel overtuiging, wetende dat dit een van de finales was in de strijd tegen degradatie. Nadat een strafcorner nog niet verzilverd kon worden, kwam HOD verdiend op een 1-0 voorsprong. Een snelle verlegging van jeugdspeler Tijme van Putten kwam terecht bij Maarten Wezenberg, die koel de keeper verschalkte, 1-0.

Na rust bleven beide ploegen gretig op zoek naar een doelpunt, waardoor de amusementswaarde steeg. Zowel HOD als Geldrop verdienden een aantal strafcorners, maar treffers leverde het niet op. Vlak voor tijd kwam HOD met tien man te staan, maar ook in de hectische slotfase hield de defensie stand en kwam HOD eindelijk weer als winnaar van het veld.

Oedenrode-HOD
Waar op vrijdag de inzet en passie volop aanwezig was bij de blauw-witten, was die op zondag ver te zoeken. In de beginfase werd HOD volledig overlopen en liep Oedenrode snel uit naar 2-0 via een strafbal en een knap velddoelpunt. Uit een strafcorner wist Ronald Borggreven de spanning wat terug te brengen (2-1), maar direct daarna trof ook de Rooise strafcorner doel, 3-1. Beide ploegen leken wat beduusd van de hectische beginfase, waardoor de wedstrijd gelijk op ging.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. HOD had volop balbezit zonder gevaarlijk te worden terwijl Rooi op zoek was naar strafcorners. Het strafcorner kanon van Oedenrode wist halverwege de tweede helft zelf ook toe te slaan, waardoor de score snel op liep naar maarliefst 6-1. Vlak voor tijd wist jeugdspeler Floris Keunen in de kluts de 6-2 te maken, maar dichterbij kwam HOD niet.

Twee werelden van verschil tussen de vrijdag en de zondag, waar HOD met name kritisch moet zijn op de eigen instelling. Aankomende zaterdag speelt HOD opnieuw een inhaalduel, dit keer een uitwedstrijd tegen koploper Maastricht.