iedereen

HOD Heren 1 mist gretigheid en verliest in Uden

Nieuws afbeelding 10-4-2011 Nu het einde van de competitie steeds dichterbij aan het komen is, laat de ranglijst zien dat HOD nog een aantal finales speelt om handhaving veilig te stellen. Een van die finales speelde HOD in en tegen directe concurrent Uden, waar drie punten HOD wat meer lucht zou geven. In een tegenvallende wedstrijd gaf HOD de wedstrijd na rust uit handen, waardoor het opnieuw met een nederlaag van het veld liep (3-1).

In de beginfase was de spanning bij beide ploegen duidelijk aanwezig. HOD speelde wat voorzichtig, terwijl Uden ook afwachtend begon. Beide ploegen wisten vaak tot aan de 23-meterlijn te combineren, maar stuitten op een sterke verdediging. Kansen waren dan ook schaars, waarbij Hugo Boot een lastig obstakel bleek voor de thuisploeg. Aan de andere kant zag Ronald Borggreven zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen, waardoor de brilstand op het scorebord bleef.

In de tweede helft was het Uden dat gretiger opende dan de Valkenswaardse bezoekers. Al snel werd een strafcorner versierd, die via een sleep direct een doelpunt opleverde, 1-0. Een fikse domper voor HOD, maar in plaats van strijdend op zoek te gaan naar de gelijkmaker, was HOD niet in staat de gelatenheid van zich af te gooien. Ondanks dat wist HOD er met combinatiehockey er een aantal keer goed uit te komen, waar Uden deze uitbraken met fysieke overtredingen wist te stoppen. Tien minuten voor tijd besliste Uden de wedstrijd, door laks uitverdedigen van HOD hard af te straffen, 2-0. HOD wist snel te antwoorden met een knappe treffer van Jan Kuijken (2-1), maar dichtbij de gelijkmaker was HOD geen moment. In de slotfase maakte de thuisploeg de schade voor HOD nog groter, toen een Udense overtreding niet was gezien en de spits simpel voor 3-1 kon zorgen.

Een pijnlijke nederlaag voor HOD, wat deze keer op instelling werd afgetroefd. Aankomende vrijdag speelt HOD op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen Geldrop. Opnieuw een belangrijke finale waar met meer passie gespeeld zal moeten worden, om in deze aparte competitie handhaving zo snel mogelijk veilig te stellen.