HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
iedereen

HOD Heren 1 haalt opgelucht adem na winst op Boxmeer

Nieuws afbeelding 21-3-2011 Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Boxmeer, een directe concurrent op de ranglijst, waren de vooruitzichten goed voor de mannen van HOD. Heerlijk weer, een nieuw tenue, de introductie van ABN-AMRO als hoofdsponsor, veel publiek, eindelijk weer op het eigen waterveld en tegen een tegenstander waar HOD eerder met 5-0 overtuigend van won. Ondanks al deze positieve vooruitzichten ging het dit keer een stuk moeizamer, maar wist HOD wel te winnen, 3-2.

Net als vorige week tegen Geel-Zwart, was het begin wat afwachtend. Beide ploegen moesten wennen aan het waterveld en hadden moeite om de bal lang in de ploeg te houden. De bezoekers hadden al snel door dat er hierdoor mogelijkheden lagen en kregen de eerste kansen van de wedstrijd. HOD oogde wat verlamd door alle nieuwe indrukken en ging, bij de momenten dat het in de cirkel was, op zoek naar rendement. Nadat HOD de eerste strafcorner had versierd, kwam de bal via de rebound terecht bij Tobias Combée. Nadat hij de keeper op wonderbaarlijke wijze zag redden, kon Maarten Wezenberg deze corner toch tot doelpunt bekronen, 1-0. Ondanks deze achterstand bleef Boxmeer de betere kansen houden en kwam HOD een aantal keer met de schrik vrij. Zo ging een strafcorner maar net naast en zag een inglijdende spits zijn inzet voorlangs verdwijnen. HOD kreeg genoeg waarschuwingen, maar kwam vlak voor rust zelfs op 2-0. Opnieuw een strafcorner verdween via een Boxmeerse voet het doel in, waardoor HOD met een goed gevoel de rust in ging.

De eerdere waarschuwingen aan het adres van de thuisploeg bleken in de tweede helft nog onvoldoende te zijn doorgedrongen. Al binnen 5 minuten stond de stand alweer gelijk, omdat HOD twee keer niet stond op te letten bij een Boxmeerse aanval. De wedstrijd was nu weer volkomen in evenwicht,   waardoor beide ploegen op zoek gingen naar de voorsprong. Gesteund door de supporters probeerde HOD door de muur van groenzwarten heen te komen, maar echte grote kansen werden niet gecreëerd. Beide ploegen vertrouwden op de kwaliteit van de corner, maar ook deze troffen geen doel. Nadat Boxmeer met tien man kwam te staan, gooide HOD alles op de aanval. De mee opgekomen verdediger Remko Hartveldt wist op knappe wijze een strafcorner te versieren, waarna Ronald Borggreven het duel besliste, 3-2. Met nog een paar minuten op de klok gooide Boxmeer er nog een schepje bovenop. Nadat Boxmeer weer een gele kaart incasseerde vanwege een fysieke overtreding op Edwin de Bruijn, dachten de bezoekers op gelijke hoogte te komen. Een bal op de voet van Boxmeer werd in eerste instantie gemist door de scheidsrechter, waarna de spits de bal kiezelhard binnen werkte. Gelukkig voor HOD had zijn collega dit wel waargenomen en kon HOD opgelucht adem halen.

Wij willen het publiek (en met name JE2!) bedanken voor de geweldige support en hopen dat jullie er over 2 weken weer zijn, thuis tegen HOCO. Volgende week gaat HOD op bezoek bij hekkensluiter Wijchen. Opnieuw een enorm belangrijke wedstrijd, waar eindelijk wat meer afstand kan worden genomen van de onderste regionen.