HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Aanleveren clubnieuws  Aantal vragen: 1
 Accommodatie  Aantal vragen: 8
 Arbitrage  Aantal vragen: 2
 Clubfuncties  Aantal vragen: 10
 Clubinfo  Aantal vragen: 2
 Helpdesk  Aantal vragen: 10
 Hockey  Aantal vragen: 7
 Lidmaatschap  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Hockey
Hoe gaat het vervoer bij uitwedstrijden? 
Doorgaans zal de coach van juniorenteams een rijschema opstellen waarin alle ouders bij toerbeurt rijden bij uitwedstrijden.

De volgende zaken gelden ten aanzien van de zitplaatsverdeling en het maximaal te vervoeren kinderen in de auto. Met kinderen beneden de 4 jaar wordt geen rekening gehouden, indien zij geen afzonderlijke zitplaats innemen.

Twee op dezelfde bank geplaatste kinderen beneden de 10 jaar worden voor één persoon gerekend. (Zij nemen dus één zitplaats in.) Drie op dezelfde bank geplaatste kinderen ouder dan 10 jaar en jonger dan 14 jaar worden voor twee personen gerekend. (Zij nemen dus twee zitplaatsen in.)

Om te bepalen hoeveel kinderen er in een bepaalde auto meegenomen mogen worden dient allereerst naar de zitplaatsverdeling gekeken te worden.

Doorgaans heeft een auto vijf zitplaatsen. Tegenwoordig ziet men steeds meer auto’s met meer zitplaatsen echter de verkeersveiligheid mag nimmer in gevaar komen. De politie zal een volgepropte auto met kinderen dan ook niet tolereren. Omdat men niet zichzelf, medepassagiers en medeweggebruikers in gevaar mag brengen is de politie gerechtigd om de auto aan te houden. 3V0 adviseert de bovengenoemde bepalingen uit de wet personenvervoer te allen tijde in acht te nemen. (Bron: Sportsignaal van N.K.S.).

Tevens is het belangrijk een "ongevallen inzittenden verzekering” te hebben. Die worden meestal apart afgesloten. Rijders met een lease auto moeten daar op letten, omdat het vaak niet is meeverzekerd.

 
Hoe kom ik aan een keeperuitrusting? 
Door de materiaalcommissaris ([email protected]) wordt aan de keepers een speciale uitrusting verstrekt.

 
Hoe zijn wedstrijden geregeld? 
De K.N.H.B. bepaalt welke teams van verschillende verenigingen bij elkaar in een competitie worden ingedeeld, naar aanleiding van de prestaties van het betreffende team in het voorafgaande jaar. 

De teams ontmoeten elkaar afwisselend in uit en thuiswedstrijden van 4 x 17,5 minuten (E-teams: 2x 25 minuten). Jeugdteams worden begeleid door één of twee coaches, meestal een ouder van de spelers. 

De coaches regelen met de ouders het vervoer naar uitwedstrijden. Meestal maken ze een rijschema zodat iedereen op tijd weet wanneer hij/zij aan de beurt is.

Afzeggingen voor de wedstrijd moeten tijdig worden gemeld aan de coach of aanvoerder. Tijdig betekent minimaal 2 dagen voor de wedstrijddag.

Bij de thuiswedstrijden zijn de leden van HOD gastheer/gastvrouw en dienen hiertoe minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Na de wedstrijd wordt er gezellig met de tegenstanders wat gedronken. De jeugd krijgt ranja.


 
Krijg ik als keeper speciale training? 
Het streven is dat vaste keepers eenmaal per week speciale keeperstraining krijgen. Dit is echter afhankelijk van de beschikbaarheid van een keeperstrainer. Bij de jongere teams is er in de regel geen vaste keeper en zal daar dus ook geen aparte keeperstraining voor zijn.

 
Wat heb ik nodig voor hockey? 
Kleding

Het officiële tenue van HOD bestaat uit:

• Een blauw shirt met HOD logo.
• Een witte broek of grijze rok ( met logo) en blauwe sokken.

Elk spelend lid dient dit tenue tijdens wedstrijden te dragen. Bij uitwedstrijden dient, indien de tegenstander ook een blauw shirt heeft, elk spelend lid zich te voorzien van een wit shirt. Dit wordt bij het wedstrijdschema bekend gemaakt.

Het tenue is aan te schaffen via www.shop.hod-online.nl


Schoenen

Voor het spelen op kunstgras worden speciale schoenen aanbevolen, De meeste kunstgrasschoenen kunnen ook op gewoon gras worden gebruikt. Voetbalschoenen met afschroefbare doppen mogen niet op kunstgras.

Stick

Het is belangrijk een stick te hebben die bij je "past". Het is aan te raden je te laten adviseren door een deskundige. Je kunt hiervoor terecht bij een van onze sponsoren: Intersport Valkenswaard, Playhockey Leende of Decathlon Eindhoven.

Gebitsbeschermer

Per 1-8-2015 is een gebitsbeschermer ('bitje') verplicht. Er zijn standaardbitjes te koop bij sportzaken. Je tandarts kan een bitje op maat maken,

Scheenbeschermers

Ook scheenbeschermers zijn verplicht. Deze voorkomen blessures. Ze zijn te koop bij sportzaken.
 
Wie begeleidt een team? 
Coaches bij jeugdteams zijn vaak ouders die dit vrijwillig doen. Bij sommige teams worden zij ondersteund door een manager, die de niet-hockeytechnische taken voor zijn of haar rekening neemt.

Van andere ouders van jeugdleden vragen wij medewerking bij het vervoer naar uitwedstrijden.

Hebt u interesse in een 'taak' mail dan naar [email protected]. Die zorgt dan dat het bij de juiste persoon terecht komt.
 
Wie geeft trainingen? 
De trainingen bij HOD worden verzorgd door (professionele) trainers en vrijwilligers. Aan het begin van het seizoen wordt op de website het trainingsschema bekend gemaakt met naam en telefoonnummer van de trainer. Bij verhindering moet men zich afmelden bij de trainer.