iedereen

HOD Heren 1 gretig naar de overwinning in Boxmeer

Nieuws afbeelding 26-9-2010 Met de moeizame start van de competitie in het achterhoofd, stond voor HOD de altijd lastige uitwedstrijd in Boxmeer op het programma. Op voorhand geen prettige gedachte, maar de Valkenswaardse mannen toonden deze week al aan gretig te zijn om de eerste overwinning binnen te halen. Met overtuigend hockey waar het plezier vanaf spatte, was HOD de ploeg die de punten verdiende (0-5).

Net als tegen Geel-Zwart, was de start van de bezoekers sterk. Al in de eerste minuten kwam HOD aan de leiding, toen na een aanval over rechts Tijme van Putten alert was om   de 0-1 aan te tekenen. Het gretige HOD wist dat een doelpunt niet voldoende zou zijn, dus het bleef druk zetten op de Boxmeerse verdediging. Met enkel hoge ballen wist de thuisploeg onder de druk vandaan te komen, terwijl HOD uit de omschakeling snel bij het doel kwam. Nadat Boxmeer twee strafcorners niet wist te benutten, gooide HOD nog voor rust de wedstrijd in het slot. Een goede press zorgde ervoor dat Tijme van Putten zijn tweede treffer van de middag kon aantekenen (0-2) en even later was het Maarten Wezenberg die een strafcorner goed binnenwerkte, 0-3.

Met de comfortabele voorsprong op zak was de Valkenswaardse honger nog niet gestild. De bezoekers bleven vlot combineren en wisten de opbouw van Boxmeer telkens vroeg te verstoren. Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft verdiende HOD opnieuw een strafcorner, die via een mooie variant binnen werd gewerkt door Joost Molkenboer, 0-4. Het geloof in een goed resultaat was bij de thuisploeg verdwenen, waardoor HOD bleef zoeken naar meer treffers. Een goede actie van Tobias Combée wist hij met een verwoestend schot eigenhandig tot doelpunt te bekronen, 0-5. Toch moest Hugo Boot een keer handelend optreden, toen hij diep in de tweede helft een sleep fantastisch uit de kruising plukte. In de slotfase liepen aanwinst Daan Meuwese en Rick van Kaam nog tegen gele kaarten aan, maar ook met negen man wist HOD het doel schoon te houden.

Een mooie overwinning die veel goeds beloofd voor de toekomst. Volgende week komt Wijchen op bezoek, waar HOD met dezelfde passie op zoek gaat naar de drie punten om de opmars naar boven door te zetten.