iedereen

HOD Heren 1 vergeet de punten in Geldrop

12-9-2010 Na de prima voorbereiding die de Valkenswaardse mannen hadden doorgemaakt, stond op 12 september de eerste competitiewedstrijd in Geldrop op het programma. Beide ploegen kennen elkaar door en door, waardoor de wedstrijden altijd een hoop strijd en spanning opleveren. Nadat HOD verzuimd had om in de eerste helft de score te openen, wist Geldrop uit een van de spaarzame kansen, in de tweede helft de enige treffer op het scorebord te zetten, 1-0.

In een regenachtig Geldrop kwam HOD goed uit de startblokken. De bezoekers bepaalden het spel en werden gevaarlijk uit een aantal snelle omschakelingen. Toch leverden deze mogelijkheden geen echte doelkansen op, waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. HOD vertrouwde op hun technische kwaliteiten, terwijl Geldrop met strijd en fysieke kracht het spel van HOD probeerde te ontregelen. Het was dan ook niet verrassend dat HOD in de eerste helft maarliefst zes strafcorners kreeg. Het vizier stond echter niet op scherp, waardoor Geldrop hoop bleef houden op een goed resultaat.

In de tweede helft verloor HOD langzaamaan de controle over de wedstrijd. Geldrop durfde meer van zich af te bijten en wist vaker in de buurt van doelman Hugo Boot te komen. Het spelbeeld golfde wat meer op en neer, waardoor ook het thuispubliek meer geloof kreeg in een goed resultaat. Dit geloof werd nog sterker, toen Geldrop in een discutabele strafcorner de 1-0 binnensleepte. Een fikse tegenslag voor HOD, maar de bezoekers bleven strijden om de punten mee naar Valkenswaard te nemen. Hardhandig werden de aanvallen van HOD gestuit, maar de scheidsrechters weigerden het fysieke spel te bestraffen. In de slotfase probeerde HOD met alle macht nog de gelijkmaker te forceren. In het laatste fluitsignaal kreeg HOD nog een strafcorner, maar ook deze kans werd niet verzilverd en zo verloor HOD de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Een valse start voor HOD, maar het spel leverde genoeg aanknopingspunten om positief naar de toekomst te kijken. Komende zondag speelt HOD tegen Geel-Zwart, dat ook haar openingsduel verloor. Aanvang: 14.45 op Sportpark Den Dries.