iedereen

HOD Dames 1 verslaat Concordia

Nieuws afbeelding 10-5-2010

Op zondag 9 mei stond de op een na laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander was Concordia, dat vier punten meer had in de klassering. In de vorige ontmoeting werd in Roermond een 1-1 gelijkspel behaald. Ook in deze wedstrijd maakten coaches Mirko Hanusch en Tom Beerens de selectie compleet met meerdere jeugdspeelsters.

Van meet af aan was HOD de betere ploeg en zocht het gecontroleerd de aanval op. Dat resulteerde na tien minuten tot de eerste strafcorner voor HOD. Nikki Wester sloeg de bal hard op doel, waar Rinske Broekman precies op de juiste plek stond en van dichtbij de verdiende 1-0 voorsprong aantekende. HOD bleef aanvallend spelen en zorgde er voor dat de tegenstander geen grote kansen wist te krijgen. Jeugdspeelster Merlin van Son speelde een sterke wedstrijd op het middenveld, waar ook Nikki Wester en Rinske Broekman voor veel strijd zorgde. In een snelle aanval werd de bal in hoog tempo over meerdere schijven verplaatst en kwam deze uiteindelijk uit bij Elke Thijssen. Zij vond de goed opgestelde jeugdspeelster Chloe Goossens bij de achterste paal die van dichtbij de 2-0 aantekende. HOD zat op rozen en kreeg zelfs nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar deze stand bleef tot de rust op het scorebord staan.

Na rust wist HOD het goede spel niet vast te houden en kwamen de bezoekers te veel in de gelegenheid om de voorwaartse spitsen aan te spelen. Concordia creerde enkele kansen, maar vooral een groot aantal strafcorners. De verdediging stond echter als een huis en anders was het sluitpost Simone Dankers die een antwoord had op alle Roermondse pogingen. De stand veranderde niet meer en HOD hield daarmee de punten in eigen huis. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Tegelen op het programma.