iedereen

HOD Dames 1 blijft steken op een gelijkspel

Nieuws afbeelding 12-4-2010

Op zodag 11 april stond de thuiswedstrijd tegen Weert op het programma.   Weert had in de afgelopen weken enkele ervaren speelsters aan de selectie toegevoegd en hadden daarmee ook de nodige punten binnen gehaald. HOD was dus gewaarschuwd en begon sterk aan de wedstrijd.   Het veelvuldige balbezit leverde enkele kansen op en ook een strafcorner, maar de stand bleef tot de rust 0-0 omdat de bezoekers geen hockeyende intentie hadden en met veel speelsters voor het eigen doel verdedigde. HOD kon geen vuist maken doordat er met name onnodig veel foutjes zaten in het aannemen van de bal.

Na rust begon Weert feller als HOD aan het duel, maar na tien minuten was de thuisploeg wederom de bovenliggende partij.  Anika Reithaar kwam enkele malen gevaarlijk opzetten en ook Rinske Broekman speelde een sterke partij. Door snelle combinaties werd steeds makkelijk het aanvallende 23 meter gebied bereikt, maar schortte het aan het creeren van echt grote kansen. Dat was deels te wijten aan de verdedigende stelling die Weert had opgesteld, daarnaast leverde het Limburgse spel fysieke overtredingen op die slechts mondjesmaat werden bestraft. Hierdoor mistte de dames van HOD enkele strafcorners. En waar Weert geen gevaarlijke counter meer wist te ontwikkelen in het tweede gedeelte van de wedstrijd kreeg HOD de bal er niet in, en eindigde het duel in dezelfde stand als waarin het begon, 0-0. Volgende week speelt HOD de uitwedstrijd in en tegen Heeze.