iedereen

HOD Heren 1 kan Berkel één helft bijbenen

28-3-2010 Op voorhand waren de mannen van HOD voorbereid op zware weken. Nadat vorige week de nummer 2 Goirle op bezoek was gekomen, mochten de Valkenswaardse mannen op zondag 28 maart naar koploper Berkel-Enschot. Een ploeg met veel kwaliteit en ervaring, die nog zonder puntverlies bovenaan staat in de 2e klasse. Uiteindelijk kon HOD Berkel in de eerste helft meer dan goed weerstand bieden, maar moest het in de tweede helft toch het hoofd buigen (8-1).

Vanaf het beginsignaal probeerde HOD de thuisploeg onder druk te zetten. Dit resulteerde vrijwel direct in een strafcorner, maar zonder succes. Berkel tikte snel rond, maar wist amper gevaarlijk te worden in de cirkel van HOD. Na ruim tien minuten kreeg Berkel de eerste strafcorner, die wel doel vond, al was het erg dubieus. Een halfhoog ingeslagen bal ging via de stick van lijnstop Jaap Verbeeten het doel in. HOD claimde een vrije slag vanwege deze hoog in geslagen bal, maar het mocht niet baten. Ondanks de achterstand bleef HOD sterk combineren en kwam het regelmatig in de cirkel van Berkel. Een goed schot van debutant Tijmen van Putten werd met moeite door de keeper gepakt, waardoor de 1-1 niet op het scorebord verscheen. Vlak voor de rust werd het zelfs 2-0, toen uit een kluts de bal ongelukkig door de benen van doelman Hugo Boot in het doel rolde. HOD speelde prima en kreeg kansen, maar ging met een 2-0 achterstand de rust in.

In de tweede helft wilde HOD op dezelfde voet verdergaan, maar stond het binnen vijf minuten al op een 4-0 achterstand omdat er achterin slordig werd omgegaan met balbezit. Een flinke dreun, waarna Berkel er nog een schepje bovenop deed. Het combineerde vlot en HOD had moeite om mee te gaan in het snelle tempo van de thuisploeg. Het was dan ook Hugo Boot die HOD op de been hield met onder andere een schitterend antwoord op een poging in de bovenhoek. Een uitgespeelde aanval leverde later toch de 5-0 op. Toch kwam HOD na een goede variant via Tijmen van Putten terug tot 5-1. Dit bleek echter een speldenprikje te zijn. In de eindfase van de wedstrijd waren de krachten bij HOD weggevloeid en daar maakte het sterk spelende Berkel handig gebruik van. De score liep op naar 7-1 en vlak voor tijd wist Berkel met een strafbal de eindstand op het scorebord te zetten, 8-1.

Een pijnlijke nederlaag na een goede eerste helft, maar Berkel, dat na vandaag officieel is gepromoveerd, was nog een maatje te groot. Aankomende vrijdag 2 april, speelt HOD Heren 1 ter opening van het internationale paastoernooi een demomatch tegen hoofdklasseploeg Den Bosch Heren 1. Aanvang: 19.30 op Sportpark Den Dries. Een mooie ervaring, om daarna de pijlen weer te richten op de thuiswedstrijd tegen Meerssen, waar HOD er alles aan zal doen om de punten in eigen huis te houden.