iedereen

Koploper Were Di maat te groot voor HOD Dames 1

Nieuws afbeelding 28-3-2010

Op zondag 28 maart stond de moeilijke uitwedstrijd bij koploper Were Di op het programma. Were di is de gedoodverfde titelkandidaat en staat dan ook fier aan kop in het klassement. Niettemin wist HOD dat het kansen had om resultaat te halen. Dat bleek ook in de eerste helft van de wedstrijd, waarin weliswaar de grootste kansen voor de thuisploeg waren maar HOD met uitvallen ook gevaar wist te stichten. Dat leidde tot het behalen van twee strafcorners, maar zonder resultaat. HOD verdedigde prima en wist Were Di lange tijd buiten de eigen cirkel te houden. Toch moest het de 1-0 toestaan na een snelle combinatie. Dit was tevens de ruststand.

Na rust controleerde Were di en kon HOD steeds lastiger onder de druk vandaan komen.   Tot twintig minuten voor tijd bleef de kleine voorsprong staan op het scorebord. Were Di had uiteindelijk de scheidsrechter nodig om de marge te vergroten doordat er enkele strafcorners werden toegekend waar absoluut geen overtreding aan vooraf ging. Hierdoor kwam HOD op een 0-3 achterstand, en werd die marge in de laatste minuten nog naar 0-4 gebracht. Gezien het spelbeeld was dit een wat geflatteerde uitslag. Komende week vind op de velden van HOD het internationale Paastoernooi plaats. De week na Pasen spelen de dames van HOD de thuiswedstrijd tegen Weert.