iedereen

HOD Heren 1 kan geen vuist maken tegen Goirle

Nieuws afbeelding 22-3-2010 Na de zure nederlaag vorige week in Boxmeer, waren de mannen van HOD gebrand om tegen de nummer 2, Goirle, een goed resultaat neer te zetten. Deze sterke ploeg zal promoveren en volgend jaar uitkomen in de 1e klasse, dus het was een goede test om te kijken in hoeverre de thuisploeg mee kon in het niveau van dit ervaren team. In een leuke wedstrijd was HOD niet zorgvuldig genoeg met de kansen, waardoor de punten   met een geflatteerde uitslag meegingen met de bezoekers (0-3).

HOD startte brutaal en probeerde Goirle vanaf het fluitsignaal onder druk te zetten. Goirle had hier, in combinatie met het waterveld, veel moeite mee en probeerde met lange klappen en hoge ballen onder de druk vandaan te komen. In de eerste tien minuten was HOD dan ook de bovenliggende partij, wat resulteerde in een kans voor Rick van Kaam, die de alerte keeper op zijn weg vond. Na een kwartier spelen kreeg Goirle uit het niets een zo gevreesde strafcorner, die direct doel trof, 0-1. Ondanks deze tegentreffer bleef HOD verzorgd spelen en kreeg het zelf aardige kansen. Na een geweldige pass van Jurriaan de Boer stond Edwin de Bruijn oog in oog met de keeper, maar opnieuw kwam de laatste als winnaar uit de bus. HOD speelde met zelfvertrouwen en controleerde de wedstrijd, maar keek in de rust nog steeds tegen een achterstand aan.

In de tweede helft probeerde HOD Goirle opnieuw onder druk te zetten. Langzaamaan raakten de bezoekers meer aan het veld gewend en konden ze met combinatiehockey om de Valkenswaardse druk heen spelen. Het spel golfde hierdoor op en neer, maar echte kansen bleven uit. Het was dan ook niet verwonderlijk dat opnieuw een strafcorner aan de basis stond van een doelpunt. Opnieuw was een sleep van Goirle doeltreffend, waardoor HOD opeens tegen een 0-2 achterstand aan keek. Het jeugdige HOD probeerde met man en macht de aansluitingstreffer te forceren, maar uit de counter wisten de bezoekers dit hard af te straffen. Uit een snelle omschakeling bracht Goirle de bal in de cirkel. Na een stopfout van HOD was de opgekomen middenvelder alert genoeg om dit buitenkansje te verzilveren, 0-3. Nadat Ronald Borggreven ook nog tijdelijk verwijderd werd, kon HOD in de eindfase geen vuist meer maken en moest het toestaan dat Goirle de drie punten mee naar huis nam.

Volgende week gaat HOD Heren 1 op bezoek bij koploper Berkel-Enschot. Vorig seizoen wist HOD daar de drie punten mee te nemen, dus een nieuwe verrassing behoort zeker tot de mogelijkheden.