iedereen

HOD Dames 1 verslaat op Nuenen op wilskracht

Nieuws afbeelding 21-3-2010

Op zondag 21 maart stond de lastige thuiswedstrijd tegen Nuenen op het programma. Nuenen had de eerste confrontatie dit seizoen op eigen veld gewonnen van HOD. Maar HOD oogde in de aanloop naar de wedstrijd al gretig. In de eerste fase van de wedstrijd ontstond er een fraai schouwspel van twee ploegen die beide volop de aanval zochten. Maar na tien minuten was HOD het spel meester en controleerde zorgvuldig. Het was het arbitrale duo wat de wedstrijd met momenten een andere wending gaf aangezien er naar beide kanten onvoorspelbare beslissingen werden genomen. HOD was de ploeg de daar het beste mee omging, en vooral nadat het op 1-0 was gekomen. Via de rechterzijde wist Rebecca Oostveen spits Elke Thijssen op de achterlijn te bereiken. Deze behield prima het overzicht, wist de goed gepositioneerde aanvoerster Christel Dekkers te bereiken die de aangepaste bal in een keer in de lange hoek sloeg. De voorsprong was verdiend en Nuenen verviel verder in het mopperen op de scheidsrechters.

Na rust wist HOD de eerste twintig minuten het goede spel vast te houden. Op het middenveld speelde Aniek Sies en Rinske Broekman een gedegen wedstrijd door voortdurend de opbouw van Nuenen te frustreren. Dat leverde in korte tijd ook drie strafcorners voor HOD op maar bij deze goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien ontbrak de overtuiging. In het laatste kwartier ging Nuenen vol op de aanval spelen en wist daarmee nog enkele kansen te creeren. Echter doelvrouwe Simone Dankers hield het hoofd koel en had op elke Nuenense kans een antwoord. HOD bleef overeind door voortdurend als collectief druk te blijven houden op de bal en daarmee bleven de punten verdiend in Valkenswaard. Volgende week staat de uitwedstrijd naar koploper Were di op het programma.