iedereen

HOD Heren 1 ten onder in Boxmeer’s foutenfestival

Nieuws afbeelding 14-3-2010 Na de sterke overwinning van vorige week op Uden, mocht HOD op zondag 14 maart op bezoek in Boxmeer. Een tegenstander waar thuis nog van gewonnen werd (3-2), maar waar HOD uit altijd problemen heeft om de punten mee naar huis te nemen. In een krankzinnige wedstrijd vol met fouten ging HOD onderuit en vergeet het een stap te zetten op de ranglijst, 2-1.

Vlak na het eerste fluitsignaal konden de Valkenswaardse mannen al juichen. Na een hoge bal van Tobias Combée wist Rick van Kaam de eerste de beste kans te verzilveren, 0-1. Boxmeer was even van slag en meteen had HOD de 2-0 moeten maken, maar ging het slordig om met grote kansen. Terwijl de wedstrijd steeds fysieker werd, groeide Boxmeer in de wedstrijd. HOD kwam meer onder druk te staan en wist zelf nog slechts sporadisch de cirkel van de tegenstander te bereiken. Halverwege de eerste helft kreeg Boxmeer een strafcorner, die via een sleep doel trof, 1-1. HOD verloor de controle en ging mee in het fysieke spel van de thuisploeg. Terwijl HOD hier twee officiële waarschuwingen voor kreeg, kwam Boxmeer weg zonder enige vermaning. Hierdoor groeide de frustratie en werden er steeds meer fouten gemaakt door alle partijen. De rust kwam dan ook op het goede moment om de aandacht weer op het hockey te richten.

In de tweede helft werd de toon meteen gezet. Na opnieuw fysieke overtreding van de thuisploeg, maakte Bart Hovens aanmerkingen op de leiding, die daarvoor tijdelijk werd verwijderd. In plaats van Boxmeer, kwam HOD hierdoor in een ondertal te staan. De bezoekers probeerden met gerichte aanvallen toch op voorsprong te komen. Nadat een uitbraak van HOD voor de derde keer met een zware overtreding werd gestopt, kreeg Boxmeer ook een officiële waarschuwing. Even later versierde HOD een strafcorner, maar deze trof geen doel. Nadat HOD weer met elf man op het veld stond, kwam het opnieuw in een ondertal te staan. Sven Sallaerts werd, na een lichte overtreding, voor tien minuten verwijderd. Zo kreeg HOD opnieuw een tik te verwerken, maar probeerde het opportunistisch kansen te blijven forceren. Een mooi schot van Rick van Kaam miste net doel, waardoor de kans op een voorsprong verkeken was. Boxmeer zette aan en zeven minuten voor tijd kwam de thuisploeg op een schitterende manier op voorsprong. Vanaf rand cirkel wist de spits van Boxmeer verwoestend de bal met de backhand in de bovenhoek te plaatsen, 2-1. In de slotfase kon HOD niks meer forceren en trok HOD opnieuw in een uitwedstrijd aan het kortste eind.

Aanstaande zondag speelt HOD Heren 1 tegen de nummer 2, Goirle. Op eigen waterveld zal HOD beter voor de dag moeten komen om het deze ervaren ploeg moeilijk te maken.