iedereen

HOD MC1 derde op Zuid-Nederlands Kampioenschap Zaal

Nieuws afbeelding 24-1-2010

Na vorige week het kampioenschap binnen te hebben gesleept, speelde HOD MC1 op zondag 24 januari het Zuid-Nederlands Kampioenschap Zaalhockey. Na drie wedstrijden tegen Oranje-Zwart, Push en Den Bosch sloot HOD de dag af als derde zaalploeg van Zuid-Nederland.

In de eerste wedstrijd speelde HOD tegen Oranje-Zwart. In de competitie had HOD al een keer van Oranje-Zwart gewonnen, dus dat er kansen lagen was bekend. Na een voorzichtig begin, gooide HOD alle schroom van zich af en groeide het in de wedstrijd. Na een mooie actie van Maud Renders kwam HOD op een 1-0 voorsprong. Gesteund door het massaal meegereisde publiek hield HOD deze stand vast tot aan de rust. In de tweede helft gaf OZ nog een peut gas erbij, waardoor HOD twee tegentreffers moest slikken. Nadat HOD een extra speelster in had gebracht voor de uitblinkende doelvrouw Sabine Beekman, wist Annefleur Span HOD een verdiend punt te bezorgen, 2-2.

In de tweede wedstrijd kwam HOD het Bredase Push tegen. Na een mindere eerste helft ging HOD met een 0-1 achterstand de rust in. In de tweede helft besefte HOD dat het echter anders moest en ging het lopen. Na de gelijkmaker van Maud Renders moest de aanvoerder van Push vertrekken, na een schandalige overtreding op Eline Dingen. HOD maakte hier dankbaar gebruik van en wist uiteindelijk op een 2-1 voorsprong te komen, na een goede actie van Mei Ying Kho. In een spannende eindfase wist HOD de voorsprong vast te houden en zo de drie punten binnen te slepen.

In de laatste wedstrijd tegen Den Bosch was winst voldoende voor een plek op het Landelijk Kampioenschap. Den Bosch was nog zonder puntverlies en had aan een gelijkspel voldoende. Vanaf minuut één was Den Bosch de bovenliggende partij en had het betere van het spel. Mede dankzij loepzuivere doeltreffendheid kwam HOD op een 3-0 achterstand en ging het zo de rust in. Na de rust speelde HOD weer met zes veldspeelsters, waardoor het terugkwam in de wedstrijd. Mede dankzij twee treffers van Femke Blok en Roos van Meggelen kwam de eindstand van 4-2 op het scorebord te staan.

Door deze uitslag is Den Bosch de terechte Zuid-Nederlandse Kampioen geworden. Met evenveel punten als HOD eindigde Oranje-Zwart dankzij een beter doelsaldo op de tweede plaats en kan HOD tevreden zijn met een mooie podiumplek. Een geweldig zaalseizoen kende zo een fantastisch einde, wat hopelijk een voorbode is voor de lentecompetitie.