iedereen

Gretig Heren 1 tankt zelfvertrouwen in Sittard

Nieuws afbeelding 22-11-2009

Na de twee zure nederlagen van de laatste weken, gingen de mannen van HOD op zondag 22 november op bezoek in Sittard. Tegen hekkensluiter Scoop waren 3 punten een vereiste en aan die opdracht wist HOD ruimschoots te voldoen (0-13).

Net als in de voorgaande wedstrijden wist HOD al in de beginfase de score te openen. Jorg Sallaerts wist na een goede actie met zijn backhand de bal op de plank te slaan.   Even later maakte Koen van Dehn er op identieke wijze 0-2 van, waardoor HOD snel een comfortabele voorsprong nam. Het spelbeeld was snel duidelijk: HOD viel aan en Scoop hield tegen. Halverwege de tweede helft kon Tobias Combée ook een treffer noteren, na een rebound. HOD bleef combineren en liet bij vlagen erg mooie aanvallen zien. Zo stond Rick van Kaam aan het eind van een fraaie aanval via Ronald Borggreven, Tobias Combée en Bart Hovens, 0-4. Vlak voor rust maakte Tobias Combée de 5-0 en de 6-0, waarvan de laatste de mooiste was, na een geweldige pass van Nick Verberkmoes.

Na rust was de honger van HOD nog duidelijk niet gestild. Het was gretig en na vijf minuten spelen was het al 0-8 na treffers van Koen van Dehn en Ronald Borggreven. Scoop probeerde wel eruit te komen maar stuitte, als het er een keer door was, op de solide verdediging met uitblinker Jaap Verbeeten. De ene keer dat Scoop in de cirkel kwam, stond Hugo Boot als doelman zijn mannetje. Op die manier kon HOD weer snel aan aanvallen denken en kon linksback Rogier Luttjeboer na een mooie actie de 0-9 maken. Terwijl er steeds meer jeugdspelers van Scoop op het veld verschenen, bleef HOD stomen en op zoek naar meer doelpunten. Het derde doelpunt van Koen van Dehn betekende de 0-10 en via Ronald Borggreven werd het snel daarna 0-11. Nadat Rick van Kaam ook nog een strafbal verzilverde, was het slotakkoord voor aanvoerder Ronald Borggreven om de score naar 0-13 te tillen.

Uiteindelijk een goede overwinning voor HOD, maar de tegenstand was minimaal. Volgende week zal HOD de stijgende lijn voort willen zetten, bij de opening van de nieuwe velden. Tegenstander is dan Waalwijk.