iedereen

Dames 1 heerst op eigen waterveld

Nieuws afbeelding 15-11-2009

Op zondag 15 november 2009 stond de moeilijke thuiswedstrijd tegen Venlo op het programma. Venlo stond op de derde plaats van de ranglijst en had enkele grote overwinningen geboekt. HOD daarentegen heeft een moeilijke fase achter de rug. Na het gelijkspel van vorige week hadden de trainers/ coaches Mirko Hanusch en Tom Beerens de veranderingen verder vorm gegeven en dat leverde meteen resultaat op, want Venlo werd met 3-2 naar huis gestuurd.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en poogden in spaarzame mogelijkheden een voorsprong te pakken. Echter HOD stond solide te verdedigen waarbij de spitsen van HOD hun verdedigende taken met precisie uitvoerden. Venlo had hier geen antwoord op en het spel werd vooral in het middenveld vaak door HOD gewonnen. Aanvoerster Christel Dekkers was in grootse vorm en daarmee een voorbeeld voor de thuisploeg, die gretig oogde en met veel inzet de aanvalspoging van Venlo onschadelijk maakte. Vijf minuten voor rust behaalde HOD de eerste strafcorner. De nieuwe variant trof via Nikki Wester en Hanneke Beerens direct doel, waardoor HOD met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Na rust drong Venlo direct aan en dwong enkele kansen af. Maar keepster Simone Dankers hield HOD met enkele knappe reddingen in de wedstrijd. Na een kwartier kwamen de bezoekers alsnog langzij via een fraaie counter, 1-1. HOD trok zich er niets van aan, gooide het baltempo omhoog en was daarmee meteen weer de gevaarlijkste ploeg. Na een snel genomen vrije slag van Karlijn Sies wist Hanneke Beerens de achterlijn te bereiken. Zij passte op Nikki Wester die met een mooie flats de 2-1 op het scorebord bracht. Venlo had echter binnen vijf minuten het antwoord en scoorde wederom in de counter de 2-2. Met nog twee minuten op de klok behaalde de dames van HOD de vierde strafcorner. Wederom werd een nieuwe variant gespeeld en Christel Dekkers wist Nikki Wester te bereiken die op haar beurt uiterst koel bleef en zakelijk de 3-2 binnen schoof. De wedstrijd werd solide uitgespeeld en HOD liet zien met gecontroleerd spel een goed resultaat te kunnen bereiken. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Concordia op het programma.