iedereen

HOD Dames 1 ondanks goed spel weer zonder punten

Nieuws afbeelding 1-11-2009

Na de teleurstellende nederlaag in de laatst gespeelde competitiewedstrijd tegen Weert stond een gretig Dames 1 aan de start van de wedstrijd. Tegenstander was Heeze, dat nog geen punten wist te behalen deze competitie en daarmee een ideale tegenstander vormde om het tij te keren. HOD begon dan ook scherp en behaalde in het eerste kwartier al vier strafcorners. Maar net als voorgaande wedstrijden troffen de verschillende varianten geen doel. HOD speelde gecontroleerd en gaf in het eerste half uur geen kans weg. Maar net als in de afgelopen weken kregen de dames vlak voor rust de deksel op de neus. Heeze wist aanvallend twee strafcorners vlak achter elkaar te behalen, waarbij de tweede volledig tegen de verhoudingen in met een hard schot doel trof: 0-1.

Na rust drong HOD verder aan maar lag het baltempo in de eerste fase te laag. Daardoor wisten de bezoekers veelvuldig de aanval te onderbreken. Na een kwartier wist Heeze aanvallend weer een strafcorner te behalen, maar de verdediging van HOD hield stand. Echter enkele minuten later wist Heeze, in een van de spaarzame aanvallen, van dichtbij toch de 0-2 aan te tekenen. HOD zette daarop alle zeilen bij, en dwong kans na kans af. Zo’n tien minuten voor tijd resulteerde dit in de aansluitingstreffer die van dichtbij door Rebecca Oostveen werd gemaakt. Maar ondanks het totaal van negen strafcorners, het hoge aantal veldkansen en de strijdlust kregen de dames weer geen loon naar werken en stond na zeventig minuten het verlies op het scorebord. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Geel Zwart op het programma.