iedereen

Were Di maat te groot voor Dames 1 HOD

Nieuws afbeelding 11-10-2009

Op zondag 11 oktober stond de competitiewedstrijd tegen koploper en titelkandidaat Were Di op het programma. Ondanks het goede spel van de thuisploeg konden weinig grote kansen afgedwongen worden en wisten de bezoekers op ervaring een 0-4 overwinning te behalen.

HOD begon goed aan de wedstrijd en poogde direct druk op de verdediging van Were Di te zetten. Ondanks deze druk moesten de dames van HOD toestaan dat Were Di met enkele gevaarlijke uitbraken voor het doel verscheen, maar grote kansen werden daarbij niet weggegeven. Na twintig minuten kwamen de bezoekers plots wat gelukkig op voorsprong doordat een voorzet in de cirkel via een eigen verdedigende stick in het doel belandde, 0-1. Were Di zette daarop aan en kwamen op 0-2 na een goed uitgespeelde aanval. HOD liet het er niet bij zitten en speelde vaker een snelle turn-over waarmee werd bevestigd dat de wedstrijd nog lang niet was gespeeld. Na een prima aanvallende actie van Hanneke Beerens werd een strafcorner behaald, maar de aansluitingstreffer bleef uit.

Na rust poogde HOD met meer druk de aansluitingstreffer af te dwingen. Maar al in de eerste minuut van de tweede helft werd door Were Di een strafcorner versiert, die met een hard schot de 0-3 op het scorebord bracht. Daarmee werden de aanvallende intenties van HOD vroegtijdig bezworen maar bleef de thuisploeg aandringen. Het was echter de ervaring van Were Di welke ervoor zorgde dat zij steeds onder de aanvallende druk uit wisten te komen en vervolgens gevaar konden stichten. Zo ontstond ook de 0-4. Dankzij keepster Simone Dankers bleef de schade beperkt in deze fase. Uiteindelijk behaalde HOD ook in de tweede helft nog een strafcorner maar de stand veranderde niet meer. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd naar Weert op het programma.