Senioren

Heren 1 verliest aansluiting met de top

16-3-2009 Nadat H.O.D. H1 vorige week door middel van een knappe 2-3 overwinning bij Berkel Enschot weer enigszins de aansluiting met de top in de 2e klasse C had hervonden, moest het zondag 15 maart thuis aantreden tegen Goirle H1. Deze ploeg stond voor aanvang van het onderling treffen 5 punten voor op de formatie uit Valkenswaard. H.O.D. H1 begon erg sterk aan het duel en creëerde direct enkele kansen. Helaas troffen deze allen geen doel. Na ongeveer vijftien minuten begon Goirle de druk op te voeren, wat resulteerde in enkele strafcorners. In de 18e minuut wist Goirle de 0-1 op het scorebord te krijgen, middels een strafcorner die aan de kant van de lijnstop binnen werd geslagen. H.O.D. H1 liet het er niet bij zitten en probeerde op de zelfde voet door te gaan als voor de tegentreffer. Echter was het Goirle dat middels een goede hoge bal telkens onder de druk uit kon komen. De snelle vleugelaanvallers van deze ploeg kwamen steeds beter in de wedstrijd, wat resulteerde in wederom een strafcorner in de 25e minuut. Deze werd via een variant aan de linkerkant binnengesleept op de stickkant van goalkeeper Boot. H.O.D. probeerde nog voor rust de 1-2 te maken en creëerde wederom enkele goede kansen. Spitsen v.d Weij en Borggreven waren echter niet scherp genoeg voor de goal. Na de rust was het wederom direct raak voor Goirle H1. De ploeg pakte wederom een strafcorner, welke via een zacht rollertje in het doel van H.O.D. verdween: 0-3. Hiermee waren de in de rust besproken plannen van H.O.D. H1 meteen teniet gedaan. Toch wilde de ploeg voor het ruim aanwezige publiek nog iets van de wedstrijd maken. Met opportunistisch hockey wist het enkele goede kansen te creëren en de tegenstander achteruit te dwingen. Fred v.d. Weij had in de 55e minuut het vizier wel op scherp en rondde een prima aanval door het midden af met een droog schot in de hoek: 1-3. H.O.D. begon er weer iets meer in te geloven en probeerde middels extreme druk en een doorgeschoven man de aansluitingstreffer te maken. Uiteindelijk kwam deze er via een strafcorner welke slagman Remco van Haandel resoluut in de hoek wist te slaan: 2-3. Met nog 11 minuten te spelen was er voor H.O.D nog een kans een gelijkspel uit het vuur te slepen. Goirle wist echter middels de bekende hoge bal de laatste minuten steevast onder de druk van de Valkenswaardse formatie uit te komen en de wedstrijd professioneel uit te spelen. Na deze wedstrijd is de ploeg uit Goirle uitgelopen tot acht punten ten opzichte van H.O.D. H1. Volgende week neemt H.O.D. H1 het uit op tegen Meerssen H1. Deze ploeg staat met 15 punten op de 9e plaats van de ranglijst. H.O.D. bezet na afgelopen weekend de 6e plaats met 20 punten. Om nog enige kans te maken op een plaats bij de top van het klassement zal deze wedstrijd winnend afgesloten moeten worden.