HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Succes voor HOD Dames1: Civicum - HOD: 1-7

Nieuws afbeelding 23-5-2019
Op deze onverwacht warme zondag traden de dames van HOD aan tegen de nummer elf van de competitie genaamd Civicum. Na een lange rit door de weilanden van Noord-Brabant werd uiteindelijk Cuijk bereikt en kon de titanenstrijd van start gaan. Zoals gezegd was het een zonnige dag wat zelfs aanvoerder Tedje Dingen deed besluiten haar thermoshirt definitief achterwege te laten. Zoals u hoogstwaarschijnlijk weet, zijn de Valkenswaardse dames al enkele weken uitgespeeld; degraderen of promoveren is uitgesloten. De tegenstander van vandaag had echter wel nog belang bij de volle buit aangezien de formatie uit Cuijk nog volop strijdt tegen degradatie. Met deze strijdlust ging de wedstrijd om 12.45 uur stipt van start onder, zoals gezegd, warme omstandigheden. Coach Robert Daniëls zag na de 10-0 overwinning van vorige week geen enkele aanleiding om de inhoud van het strijdplan aan te passen dus puntje bij paaltje werd alleen de woordkeuze lichtelijk aangepast: geen flauwe kul, 6-0!

De eerste helft van wat uiteindelijk een doelpuntenfestijn zou worden ging van start en het beloofde een boeiende wedstrijd te worden. Na enkele minuten gespeeld te hebben, moest onze sluitpost Jenay Boot meteen in actie komen om een vroege voorsprong te voorkomen. Na kansen aan beide zijden werd uiteindelijk in de 5e minuut de brilstand eigenhandig van het scorebord gehaald door Lieke van Otten die met een mooi schot het net wist te vinden. Luttele minuten later werd een onoplettendheid van één van de Valkenswaardse verdedigsters bestraft met een strafcorner waardoor Civicum zich kon opmaken voor haar tweede cirkelpenetratie. Hier zou uiteindelijk niets uit komen. De dames van hod lieten het betere hockey zien waardoor meer doelpunten niet konden uitblijven. De eerste Valkenswaardse strafcorner werd versierd waardoor opnieuw Lieke van Otten de bal achter de doellijn wist te werken: 0-2. Coach Robert Daniëls hoopte dat zijn dames hun overwicht zouden gaan uitdrukken in doelpunten maar daar moest hij nog even op wachten. Na een scrimmage in de Valkenswaardse cirkel had Civicum in de 16e minuut uiteindelijk haar doelpunt te pakken waardoor de spanning voor even terug was: 1-2. Veel tijd om te genieten van hun doelpunt hadden de thuisspelende dames niet want nog geen drie minuten later stond de 1-3 op het scorebord door een flitsende pass van Jip Zweegers die eenvoudig werd binnengetikt door Lieke van Otten. Na wederom mooie aanvallen van beide kanten liet de genadeklap nog op zich wachten. Hod vergat zichzelf te belonen waardoor de delegatie uit Cuijk nog reden had om hoop te houden op de drie punten. Vier minuten voor rust was het Jip Zweegers die nog een mentale klap uitdeelde door de 1-4 op het scorebord te zetten waardoor de dames uit Valkenswaard met een goede uitgangspositie de rust in konden.

‘1-4 is een mooie tussenstand maar het moet beter’, zo luidde de duidelijke taal van Robert die meteen aangaf op welke vlakken er nog winst te behalen viel. Met de tactische aanpassingen in het achterhoofd stapten de dames van hod met veel zelfvertrouwen het veld op om in de tweede helft alsnog die belangrijke genadeklap uit de delen. Na de spreekwoordelijke thee schoot hod voortvarend uit de startblokken. De tweede helft was nog geen minuut oud toen spits Tess Rijnders de vijfde Valkenswaardse goal tegen de touwen sloeg waardoor het scorebord nu 1-5 aangaf. Na deze uitgebreid gevierde goal stond het vizier van de uitspelende ploeg even wat minder scherp waardoor een tiental kansen en strafcorners om zeep werden geholpen. Ook aan Cuijkse kant werden een aantal misperen geproduceerd waardoor de stand gedurende twintig minuten onveranderd bleef. De hitte was inmiddels niet afgenomen en het klimaat leek in beide dug-outs onhoudbaar waardoor zowel Cuijkse als Valkenswaardse hockeysters opzoek gingen naar verkoeling. Beide ploegen vonden die naast het rusthok wat deze zondag niet onderdeed voor een broeikas. Ondanks de felle zon en de aanhoudende hitte sloegen beide ploegen erin nog kansen te creëeren waardoor keepster Jenay Boot wederom in stelling werd gebracht. In de 61ste minuut werden de meegereisde supporters wakkergeschud door het zesde Valkenswaardse doelpunt dat op naam komt van Tess Rijnders.

De slotfase brak aan en de dames van Civicum weigerden zich gewonnen te geven waardoor het een waar gevecht was tot aan de laatste seconde. De Valkenswaardse formatie kreeg nog een drietal strafcorners maar rendement bleef helaas uit waardoor einduitslag 1-6 al bijna voor waar werd aangenomen. Twee minuten voor het eindsignaal nam middenvelder Romi Schilp het heft in eigen handen door met een mooie actie de eindstand op het digitale scorebord te zetten: 1-7. Coach Robert Daniëls was tevreden want 6-0 werd gelijkgesteld aan 7-1 dus de doelstelling werd gehaald. Hod speelde slordig doch aanvallend wat uiteindelijk resulteerde in een doelpuntrijke wedstrijd.

Volgende week komt koploper Weert op bezoek maar het Valkenswaardse vaandelteam heeft vandaag flink vertrouwen kunnen tanken zodat het er volgende week alles aan kan doen om de huid zo duur mogelijk te kunnen verkopen.

Hod dames 1 bedankt alle meegereisde supporters en wij hopen dat we u met grote getale gaan terugzien komende zondag op Sportpark Den Dries!