app

Wedstrijdverslag Dames 1 zondag 16 oktober

Nieuws afbeelding 16-10-2016 EFFECTIEF HOD WINT OP BEZOEK BIJ MEDE-PROMOVENDUS UDEN Na de winst van vorige week op HCAS (4-2), ging HOD deze uitwedstrijd opnieuw voor 3 punten tegen Uden. Daar waar HOD vorig jaar de promotie pakte en samen met Uden promoveerde naar de eerste klasse. Het beloofde een pittige pot te worden tussen beide promovendi maar uiteindelijk trok HOD de wedstrijd over de streep door met 1-3 te winnen. Vanaf de eerste minuut was het Uden dat veel meer uitstraalde. De thuisploeg creëerde in het eerste kwartier veel kansen - waaronder twee strafcorners – maar keer op keer stond keepster Ilse Ramaekers Udens succes in de weg. HOD werd wakker en ging het tweede deel van de eerste helft aanvallender spelen. Dit resulteerde al snel in de eerste strafcorner voor HOD. Deze werd feilloos verzilverd door Hanne Baken, 0-1. Hoewel de thuisploeg beter was en meer uitstraalde, ging HOD tegen de verhoudingen in met een 0-1 voorsprong de rust in. De bezoekers waren ontevreden met het vertoonde spel en vastberaden om dit te herstellen. HOD zette aan en zo werd het spelbeeld ietwat gelijk getrokken. HOD zette hoge druk en binnen een minuut versierde het opnieuw een strafcorner. Deze werd echter onschadelijk gemaakt. Na een kwartier was het Uden dat mocht aanleggen voor haar vierde corner. Een sleeppush resulteerde in een strafbal, 1-1. De spanning was terug maar HOD pakte door. Binnen tien minuten kreeg HOD opnieuw een strafcorner. Deze derde corner stuitte eveneens op het lichaam van de lijnstopper, waardoor ook HOD een strafbal kreeg. Lieke van Otten was koelbloedig genoeg, 1-2. Deze voorsprong zorgde voor rust in het Valkenswaardse spel. De ploeg vond elkaar beter en wist zo een aantal keer goed door te combineren. Tien minuten voor tijd was het opnieuw een strafcorner dat voor Valkenswaards succes zorgde. Jeske Visser tipte behendig een variant binnen, 1-3. Wederom ging HOD niet achteroverleunen en de ploeg bleef druk zetten. Na snelle pasing op het middenveld kwam Mijntje Vervoort nog oog in oog met de goalie van Uden maar de bal schoot net voorlangs. Gescoord werd er niet meer, het bleef 1-3. Volgende week speelt HOD op eigen veld tegen Concordia. We zien jullie graag allen langs onze zijlijn, om samen voor onze derde zege op rij te knokken, tot dan