app

wedstrijdverslag Dames1 zondag 9 oktober

Nieuws afbeelding 9-10-2016 HOD OVERTUIGT TEGEN HCAS Nadat HOD vorige week de punten in Boxtel lieten liggen (2-1), ontving het vandaag HCAS. De bezoekers stonden met één punt meer boven HOD, maar dat er wat te halen viel, was zeker. Na 70 minuten spelen was het de thuisploeg die drie punten in Valkenswaard wist te houden. Vanaf het eerste fluitsignaal was het HOD dat uit de startblokken schoot. Na volle druk op de verdediging uit Asten-Someren, was het binnen vijf minuten al raak. Meerle Sies was doeltreffend, na een scrimmage voor het doel, 1-0. HOD was effectief, want na twee minuten werd de score al verdubbeld. Ditmaal was het Tess Rijnders die vanaf kopcirkel met haar backhand uit mocht halen, 2-0. HOD had controle en speelde met lef. Na een kwartier was het Hanne Baken die de 3-0 met haar backhand binnen liftte. De thuisploeg was echter nog niet klaar en nog voor rust werd de eerste strafcorner door opnieuw Hanne Baken binnen geslagen, 4-0. Een smetje op het Valkenswaardse succes kwam vlak voor rust. Ook HCAS benutte haar eerste strafcorner, via een uitgespeelde variant, 4-1. Na de thee was het vooral HCAS dat wilde laten zien wat het waard was. HOD controleerde, maar was minder fel dan het eerste part. Een gevaarlijke onderschepping van de bezoekers resulteerde met – ietwat geluk en een Valkenswaardse stick – in het tweede tegendoelpunt, 4-2. HCAS kwam echter niet meer dichterbij. HOD liet het na de voorsprong verder uit te breiden, ondanks de vele verkregen kansen. Zo stond er na 70 minuten spelen, een overtuigende 4-2 eindstand op het scorebord. Aanstaande zondag gaat HOD op bezoek bij Uden. Daar waar we vorig jaar onze promotie pakten. Beide promovendi zullen gaan strijden voor wat ze waard zijn, een leuke wedstrijd dus tot dan!