HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
zaalhockey senioren

ZAALHOCKEYTEAM DAMES 1 HOD PROMOVEERT NAAR DE TOPKLASSE.

Nieuws afbeelding 10-2-2008 Door een sterke wedstrijd heeft het Valkenswaardse dames1 team van HOD de één na hoogste klasse van het zaalhockey bereikt.

Tegen mede titelkandidaat Tegelen werd in een zinderende wedstrijd in sporthal de Koolakker te Westerhoven de kroon op het werk gezet.
HOD had een sterk concept waarin weinig kansen werden weggeven. Het belangrijkste wapen van Tegelen D1 , de strafcorner, werd mede door keepster Gudrun Hoogmoet vakkundig geneutraliseerd. Na een prachtig uitgespeelde aanval scoorde HOD via Hanneke Beerens voor rust de 1-0. Na rust waren er snelle uitbraken, bij één daarvan scoorde Astrid Geenen 2-0 en zette de wedstrijd op slot. Tegelen was uit haar spel gebracht en het lukte hen niet de sterke HIOD defensie te verschalken. De laatste 5 minuten waren erop of eronder maar HOD kwam niet meer in gevaar.
Een geweldige prestatie van de HOD dames.

Wat de dames van HOD lukte, lukte heren 1 net niet. Ook zij konden promoveren naar de topklasse van het landelijke zaalhockey, echter door een beter doelsaldo ging dit keer de promotie net aan de neus voorbij in het voordeel van Tegelen.