iedereen

HOD Heren 1 laat Meerssen tweemaal langszij komen

23-5-2011 Voor het eerst sinds tijden speelde HOD op zondag 22 mei weer een wedstrijd zonder enige vorm van druk. Na de handhaving van vorige week in Nuenen, trad HOD aan tegen een ploeg nog strijdend tegen degradatie, Meerssen. In een wedstrijd waar HOD tot twee keer toe een ruime voorsprong nam, verliet de thuisploeg het veld met slechts één punt (4-4).

Ondanks dat er voor HOD weinig meer te winnen viel, wilde de ploeg toch graag bovenin het rechterrijtje eindigen. Met de steun van het thuispubliek ging HOD sterk van start en nam het initiatief in handen. Meerssen beperkte zich tot verdedigen en wist enkel met hoge ballen en harde klappen op de helft van HOD te verschijnen. Het was dan ook logisch dat HOD op voorsprong. Maarten Wezenberg speelde zich knap vrij en ronde met een backhandschot af, 1-0. Met de voorsprong op zak ging HOD op zoek naar een tweede treffer. Na een klutssituatie voor het doel was Koen van Dehn alert om de 2-0 aan te tekenen. HOD zat op rozen en had de wedstrijd volledig onder controle, maar moest toch toestaan dat Meerssen vlak voor rust terug in de wedstrijd kwam. Een hoge bal viel over de Valkenswaardse defensie heen, waardoor de Limburgse spits van dichtbij de aansluitingstreffer kon maken, 2-1.

In de tweede helft kon HOD het niveau van het begin van de wedstrijd niet meer terugvinden. Het zocht continue moeilijke oplossingen en was slordig in balbezit. Meerssen, dat met man en macht op zoek ging naar een treffer, maakte hier dankbaar gebruik van en wist van dichtbij de 2-2 aan te tekenen. HOD leek even van slag, maar kreeg veel ruimte door het aanvallende spel van de bezoekers. Tot twee keer toe was een snelle actie van Tobias Combée voldoende om de defensie van Meerssen het bos in te sturen en een doelpunt op te leveren, waardoor HOD weer uit liep naar een 4-2 voorsprong. Ondanks de voorsprong gaf HOD de bezoekers weer hoop, toen Ronald Borggreven een gele kaart kreeg en HOD met tien man stond. Na een snelle aanval van Meerssen over de rechterkant werd de bal voorgegeven, waarna de bal via een stick van HOD het doel in rolde, 4-3. Meerssen vocht voor wat het waard was en kreeg daarvoor de verdiende beloning. Ongeïnspireerd stond HOD toe dat de mee opgekomen middenvelder volledig vrij de 4-4 aantekende, waardoor Meerssen toch nog een punt mee kon nemen uit Valkenswaard.

Onnodig puntverlies voor de mannen van HOD, die volgende week koploper Maastricht treffen. Maastricht heeft aan een punt genoeg voor het kampioenschap, terwijl HOD in de laatste thuiswedstrijd wil laten zien dat het ook tegen de koploper een goed resultaat kan halen!