iedereen

HOD Heren 1 kan niet imponeren tegen HOCO

3-4-2011 Met de positieve ontwikkelingen van de laatste weken in het achterhoofd, stond voor HOD de thuiswedstrijd tegen HOCO op het programma. De nummer 2 van de ranglijst liet de laatste weken wat steekjes vallen, terwijl HOD juist weer naar boven aan het klimmen was. Ondanks dat wist HOD geen vuist te maken tegen HOCO en stapten de bezoekers met een overwinning van het veld, 1-3.

Typerend was hoe HOD de wedstrijd begon. Slordig in de basistechnieken en veel balverlies, waardoor HOCO vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij was. Ondanks dat kreeg HOD de eerste kansjes van de wedstrijd, maar buiten dat domineerden de bezoekers. Met veel moeite kon HOD HOCO uit de buurt van Hugo Boot te houden, maar de Oisterwijkse spitsen grepen elk kansje aan om een strafcorner te versieren. Het was dan ook niet verrassend dat binnen acht minuten, HOD op een 0-1 achterstand kwam via een strafcorner. HOD leek van slag en speelde onherkenbaar, waardoor HOCO de voorsprong simpel uit kon breiden. Opnieuw een strafcorner trof doel, waardoor de schade voor HOD nog groter werd, 0-2. Met deze voorsprong op zak zakte HOCO wat in waardoor HOD wat beter in de wedstrijd kwam. De thuisploeg was vaker te vinden op de helft van HOCO, maar kon niet gevaarlijk worden. Vlak voor rust kwam HOD terug in de wedstrijd, toen uit het niks Maarten Wezenberg op de goede plek stond om de aansluitingstreffer binnen te tikken, 1-2.

Nu HOD terug in de wedstrijd was, ging het met meer passie hockeyen. Het speelde meer naar voren en kwam brutaler voor de dag. Ondanks dat bleef HOCO levensgevaarlijk uit de counter, waardoor ook zij kansjes kregen. Nadat HOD een goede mogelijkheid had gekregen op de gelijkmaker, deelde HOCO nogmaals een harde dreun uit. Na een snelle combinatie door de as drong de spits van HOCO de cirkel binnen en sloeg genadeloos toe, 1-3. Ondanks deze dreun nam de spanning en amusementswaarde toe. Beide ploegen kregen aardige kansen, waar HOD de grootste mocht noteren. Nadat Remko Hartveldt zijn strafcorner op de paal zag belanden, verdween een inzet van Daan Meuwese via de keeper maar net voorlangs. In de slotfase probeerde HOD met een slotoffensief een punt over te houden, maar HOCO hield stand en nam de punten mee naar huis.

Door deze nederlaag blijft HOD in de gevarenzone. Volgende week gaat HOD op bezoek bij directe concurrent Uden. Opnieuw een belangrijke finale, waar HOD goede zaken kan doen om de degradatiezorgen voorlopig achter zich te laten.