iedereen

HOD Heren 1 ziet harde werken beloond worden in Wijchen

Nieuws afbeelding 28-3-2011 Na de uitermate belangrijke overwinning vorige week op Boxmeer, ging HOD op bezoek bij hekkensluiter Wijchen. Een lastig ploegje dat alles maar met klein verschil had verloren, maar toch op duidelijke afstand onderaan stond. Voor HOD was de opdracht duidelijk, drie punten waren pure noodzaak om weer naar boven te kunnen kijken. Na zeventig minuten hard werken en een sterke eerste helft, waren het de bezoekers die met de punten naar huis gingen, 1-2.

Op het zware zandveld liet HOD vanaf het beginsignaal zien waarvoor het naar Wijchen was gekomen. Het vroeg druk zetten op de verdediging van Wijchen zorgde ervoor dat de thuisploeg alleen met hoge ballen eruit kon komen, waarna HOD snel weer balbezit veroverde. Het spelbeeld was daarom vrij eentonig. Wijchen zakte in, terwijl HOD de ene na de andere flitsende combinatie op de mat legde. Geduldig ging HOD op zoek naar de openingstreffer, maar HOD had moeite om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust werd het geduld en goede combinatiespel van HOD beloond. Een mooie verlegging vanuit links kwam terecht bij Jan Kuijken, die vrij op kop cirkel verwoestend uithaalde, 0-1. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Wijchen nog een makkelijk gegeven strafcorner, maar met een katachtige reflex hield Hugo Boot het doel schoon.

In de tweede helft hinkte HOD op twee gedachten: op zoek gaan naar de 0-2 of handhaven van de voorsprong. Gecombineerd met het opportunistische spel van de thuisploeg bleek dat HOD moeite had om het spel uit de eerste helft voort te zetten. Wijchen drukte HOD naar achteren en wist direct een aantal strafcorners te versieren. De Valkenswaardse verdediging gaf echter geen krimp, waardoor HOD de voorsprong kon behouden. Door het risicovolle spel van de thuisploeg, kon HOD in de counter wel gevaarlijk worden. Een aanval opgezet door Bram Kostermans kwam via Edwin de Bruijn weer terecht bij Kostermans, die met een ziedend backhandschot de Wijchense keeper kansloos liet, 0-2. Met nog een klein kwartier op de klok ging Wijchen massaal op zoek naar een doelpunt, maar het strijdende HOD wist dankzij de uitblinkende Hugo Boot pas bij de zevende strafcorner een tegendoelpunt te incasseren. In de hectische slotfase probeerde Wijchen met man en macht nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar HOD trok de verdiende drie punten over de eindstreep.

Met deze winstpartij klimt HOD richting het linkerrijtje. Volgende week komt de nummer 2, HOCO, op bezoek. Met het opgedane vertrouwen van de laatste weken zal HOD ook gebrand zijn om tegen deze tegenstander een mooi resultaat te boeken.